Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go English version 

2017 open schools low 03Απαιτήσεις χώρου εκδήλωσης

Απαιτείται η χρήση ενός μεγάλου κατά προτίμηση εσωτερικού χώρου, όπως ένα γυμναστήριο ή αίθουσα εκδηλώσεων, με ένα επίπεδο δάπεδο ελάχιστων διαστάσεων 6,5 μέτρα x 6,5 μέτρα και καθαρό ύψος μεγαλύτερο των 4 μέτρων. Αν δεν έχετε αίθουσα αρκετά μεγάλη το πλανητάριο μπορεί να στηθεί και σε εξωτερικό χώρο. Θα χρειαστούμε επίσης πρόσβαση σε μια τυπική ηλεκτρική πρίζα. Χρειάζονται 21/2 ώρες πριν και 11/2 ώρες μετά την εκδήλωση για τη συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού.

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ.

Χωρητικότητα Πλανητάριου

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου - διαθέτει 38 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 38 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Με 45 θεατές ανά προβολή, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου μπορούν να γίνουν 7 προβολές (ανά 40 λεπτά) από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 και να εξυπηρετήσουμε πάνω από 300 μαθητές. Αν η εκδήλωση διαρκέσει μέχρι το βράδυ μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περί τους 700 θεατές ανά ημέρα.

Τιμή εισιτηρίου

Σχολεία   € 4,00

Εκδηλώσεις γενική είσοδος 

  € 5,00

Κράτηση

Η ημερομηνία επίσκεψης σε ένα σχολείο κανονίζεται τηλεφωνικά και επιβεβαιώνεται με email. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες ημερομηνίες καθώς και τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Ημερολόγιο -- Το ακριβές τίμημα για διάφορες εκδηλώσεις, μακρινές αποστάσεις ή μικρό αριθμό μαθητών/θεατών καθορίζεται κατόπιν συνεννοήσης.

Για να έρθουμε στον χώρο σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα