Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go English version 

Planetarium On The Go - προβολές σε σταθερό θόλο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Το Πλανητάριο

Το Πλανητάριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εγκαταστάθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δύο φορές, επ’ ευκαιρίας της αποστολής Cassini στον πλανήτη Κρόνο και των 150 χρόνων του τηλεσκοπίου Newall. Στην ομάδα μας συμμετέχουν ο Θεοφάνης Ματσόπουλος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου και ο Νικόλαος Ματσόπουλος επί 41 χρόνια αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καλέστε μας για να έρθουμε στο χώρο σας!

Το Πλανητάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο" το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στον Πύργο των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών.

περισσότερα

Ο γύρος του κόσμου με το Planetarium on the Go!

Σε ένα χρόνο καλύψαμε απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης - πάνω από 40.000 km - φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

δείτε τον χάρτη

Μαζί μας

 

Φορητό Πλανητάριο

Η ανάπτυξη του Ψηφιακού Φορητού Πλανηταρίου στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά. Μπορεί να ταξιδέψει σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη ή οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες.

 

Διδασκαλία Αστρονομίας

Τα πλανητάρια είναι οι τάξεις μαθήματος της αστρονομίας ανά τον κόσμο, τα θέατρα της δημόσιας επιστημονικής εκπαίδευσης. Εμπνέουν και εκπαιδεύουν ανθρώπους όλων των ηλικιών. Είναι συχνά το μέρος όπου οι νέοι άνθρωποι ενθουσιάζονται ώστε να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία.

 

Επιστημονική Εκπαίδευση

Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ένα επιστημονικά εγγράμματο κοινό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προόδου κάθε χώρας.

Διαδραστικός Χαρακτήρας - Παρατήρηση με τηλεσκόπιο

Παράλληλα με τις προβολές πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό.

Η ομάδα μας

Νίκος Ματσόπουλος

Νίκος Ματσόπουλος

Αστρονόμος

Ο Νικόλαος Ματσόπουλος, επί 41 χρόνια αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι κάτοχος Πτυχίου Ναυπηγού Μηχανικού, Πτυχίου στις Φυσικές Επιστήμες (BSc), καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Επικοινωνία της Επιστήμης (MSc) και την Εκπαίδευση (ΜΔΕ)

Φάνης Ματσόπουλος

Φάνης Ματσόπουλος

Παραγωγός ταινιών θόλου

Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) που έχει έδρα το Μόναχο και διαθέτει, στην έρημο της Atacama στην Χιλή, τα μεγαλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο. Εξειδικεύεται στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για ψηφιακά πλανητάρια

Κώστας Σακκάς

Κώστας Σακκάς

Διευθυντής Πλανηταρίου

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, είναι γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Αστεροσκοπείο Ζαγορίου και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων

Χρήστος Σακκάς

Χρήστος Σακκάς

Project Manager

Ο Χρήστος Σακκάς είναι Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό σε Διαχείριση έργων (MSC Engineering project management) από το UMIST (University of Manchester Institute of Science and Technology)