Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go         English version

ethniko asteroskopio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών γιορτάζει τα 150 Xρόνια από την κατασκευή του τηλεσκοπίου Newall και προσκαλεί όλες τις φίλες και τους φίλους της αστρονομίας

Περισσότερα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης: 150 Χρόνια Τηλεσκόπιο Newall

Σε ένα χρόνο καλύψαμε απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης - πάνω από 40.000 km - φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360) σε μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, με διάμετρο θόλου 6 μέτρων και επιφάνεια οθόνης 57 m2 προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία!

Καλέστε μας για να έρθουμε στο χώρο σας!

Περισσότερα: Ο γύρος του κόσμου με το Planetarium On The Go!

4,5,7,8 & 9 Μάϊου 2018 - με ελεύθερη είσοδο

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go κάνει για 2η χρονιά μια στάση σε 5 σχολεία του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων & καλεί μικρούς & μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Ένα βήμα πιο κοντά στον έναστρο ουρανό θέλει να φέρει το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν το διάστημα και να κατανοήσουν τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Με άξονα αυτή τη σκέψη, καλεί για 2η χρονιά το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go στα προαύλια 5 Ανοιχτών Σχολείων της Αθήνας για ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα, μέσα από την προβολή 4 ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο) στον συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων.

Από την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 έως την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 (εκτός της Κυριακής 6/5/18), το πλανητάριο θα επισκέπτεται κάθε μέρα και από ένα διαφορετικό σχολείο για προβολές. Οι προβολές απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε ενήλικες, ενώ διατίθεται και μία ψηφιακή παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα με τις προβολές, θα γίνεται παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ήλιου, μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου την ημέρα και διάφορων αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού το σούρουπο-βράδυ.

Περισσότερα: Εβδομάδα Αστρονομίας - Για 2η χρονιά στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργάνωσε δράση αστρονομίας την Πέμπτη 29 Μαρτίου για σχολεία και γενικό κοινό στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί. Αξιοποιώντας το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και τις ψηφιακές προβολές του, πάνω από 900 επισκέπτες γνωρίσαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αστέρια, αστερισμούς, ουράνια σώματα και ανθρώπινες λειτουργίες. Παράλληλα μέσα από το τηλεσκόπιο του Planetarium on the Go παρατηρούσαμε τον Ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τους κρατήρες της Σελήνης το βράδυ.

Περισσότερα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο ταξιδεύει στο Μουσείο Μετάξης

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε ένα ναό της γνώσης, στον Πύργο των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο", 17 και 18 Μαρτίου 2018.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ακαδημία Νευροεπιστημών υπό την αιγίδα και συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, στο πλαίσιο της διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week 2018). Το πλανητάριο πήρε τη μορφή εγκεφάλου και πάνω από 3.000 άτομα εισήλθαν στον θόλο για να βιώσουν την εμπειρία της ταινίας NEURODOME. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης διαδραστικές ομιλίες, παρατήρηση με μικροσκόπια, προπλάσματα ανθρώπινου εγκεφάλου, πειράματα νευροφυσιολογίας και άλλα, παρουσιάζοντας με τρόπο κατανοητό από όλους τα επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, για την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, τη λήψη αποφάσεων, τα συναισθήματα, τη μνήμη και τη σύνθετη σκέψη. 

Όπως έγραψε η Λίνα Γιάνναρου στην Καθημερινή "Με άξονα το πλανητάριο, στο ΚΠΙΣΝ έχει στηθεί μια εντυπωσιακή «αξονική» του εγκεφάλου. «Θα παρουσιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου από όλες τις πλευρές. Τόσο μακροσκοπικά, την ανατομία του, όσο και μικροσκοπικά, τα νευρικά κύτταρα, τις αποφυάδες, αλλά και από την πλευρά των αποτελεσμάτων της επίδρασής μας στον εγκέφαλο»".

Εκτενή κάλυψη της εκδήλωσης στο  Ένθετο Πρίσμα στην Αυγή από τη Λήδα Αρνέλλου

Περισσότερα: Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο - το Πλανητάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο πολυχώρος ΜΕΓΑΛο Ο διοργανώνει προβολές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο ΜΕΓΑΛο Ο, Γρηγορίου Ε’ 69, Χανιά -- https://www.facebook.com/events/2042107976066733/

Περισσότερα: Χανιά - Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Ο πΟλΥχΩρΟς  ΧαΡαΥγΗ  διοργανώνει ένα διήμερο προβολών με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στον Πολυχώρο Χαραυγή στην Ιαλυσό (Δημοκρατίας 50) το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Περισσότερα: Ρόδος, πΟλΥχΩρΟς ΧαΡαΥγΗ - Σάββατο & Κυριακή 11&12|11

Στα πλαίσια της 3ης Έκθεσης Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διοργανώνουν ένα τριήμερο προβολών από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα: Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Ο πολυχώρος του Ergon Showground διοργανώνει ένα διήμερο προβολών με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στον Βόλο το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Παράλληλα με τις προβολές θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στον Βόλο

Τις δικές του ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά δίνει στους μαθητές των σχολείων το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Το ΔΗΠΕΘΕ, προχωρά σε μια ακόμη ξεχωριστή δράση, στήνοντας στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium on the Go

Περισσότερα: Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλωσορίζει τους μαθητές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium on the Go θα εγκατασταθεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίπλα στο ιστορικό τηλεσκόπειο Newall στην Πεντέλη για την πρεμιέρα της ψηφιακής Πλανηταριακής παράστασης «Αποχαιρετώντας Το Cassini»

Περισσότερα: Το Πλανητάριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Επιστήμη και διασκέδαση μαζί στο Φεστιβάλ Πηνειού! Σας περιμένουμε να επισκεφθείτε το ψηφιακό πλανητάριο, μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους!

Η έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού συμπίπτει με το Θερινό Ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου που ο Ήλιος φθάνει στο ψηλότερο σημείο στον ουρανό. Φέτος, στο ποτάμι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, από την Τετάρτη 21 μέχρι το Σάββατο 24 Ιουνίου, θα εγκατασταθεί το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο για προβολές ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε ένα θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία  μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Περισσότερα: Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν. Το Planetarium on the Go θα εγκατασταθεί στα προαύλια επτά σχολείων από 3 έως 9 Μαΐου και θα μας μεταφέρει από τη γη στα μυστήρια του σύμπαντος, το ηλιακό σύστημα και τη λάμψη των αστεριών. Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα: Εβδομάδα Αστρονομίας - Ανοιχτά Σχολεία Δήμου Αθηναίων, 3-9 Μαΐου

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα στηθεί στην αυλή τουTranzistor Kids Club, Γκραμπάλας 6 Ιωάννινα, την Τετάρτη 19 Απριλίου για προβολές από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ με το ακόλουθο πρόγραμμα προβολών.

Περισσότερα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Tranzistor Kids Club